Üç ülkeden Suriye'ye çağrı: Saldırılara son verin

Üç ülkeden Suriye'ye çağrı: Saldırılara son verin

BMGK'de ABD, İngiltere ve Almanya, Suriye hükümetine "Türkiye'ye ait gözlem noktalarına saldırılara son verme" çağrısı yaptı.

ABD, İngiltere ve Almanya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK), Suriye yönetimine çağrı yaparak Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermesini istedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “Suriye’de çocuklar soğuktan ölürken, rejimin, destekçileri Rusya, İran ve Hizbullah’ın saldırılarıyla askeri zafer ilan ettiğini” söyledi.

CRAFT: RUSYA’NIN TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYAN AÇIKLAMALARINI REDDEDİYORUZ

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya’nın Suriye hükümetine verdiği desteği kestiğini görmeyi istediğini belirten Craft, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD olarak, Suriyeli mültecilere yardım konusunda en fazla yükü taşıyan NATO müttefikimiz Türkiye’nin meşru çıkarlarını destekliyoruz ve Türkiye’nin çatışmalar nedeniyle yeni bir mülteci akını konusundaki endişelerini anlıyoruz. Türkiye’yi Suriye’nin kuzeybatısında gerginliği artırmakla suçlayan Rus yetkililerinin açıklamalarını kesinlikle reddediyoruz. Bunun sorumlusunun Esed rejimi ve Rusya olduğundan hiç şüphemiz yok.”

Craft, “ABD’nin, ateşkesin yeniden sağlanması ve rejim güçlerinin 2018’de Soçi’de varılan ateşkes hattına geri çekilmesi için diplomatik çabalar konusunda Türkiye ile koordinasyon çalışmalarını sürdüreceğini” belirtti.

PİERCE: TÜRKİYE’YE SALDIRILARIN DURMASI GEREK

Almanya’nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen de Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarının çevresinde artan gerginlikten endişe duyduklarını söyledi. Heusgen, ”Suriye rejiminden, Türk kuvvetlerine yönelik saldırılarını durdurmasını ve derhal gerginliği azaltmasını talep ediyoruz” dedi.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce ise “Türkiye’ye saldırıların durması gerek. Türkiye İdlib’de barışçıl bir çözüm için çaba gösterdi ve gerginliğin artmasının halihazırda 3,5 milyon mültecinin yükünü taşıyan Türkiye’yi etkileyecek olmasından endişe duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen de “Rusya ve Türkiye garantör ülkeler olarak İdlib’de gerginliği azaltmak için kilit bir rol oynamak zorunda” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.