Üç kardeş kova ve tenekeden grup kurdu

Üç kardeş kova ve tenekeden grup kurdu

Kürtçe müzik aşkı engel tanımayan 3 kardeş, kova ve tenekeden müzik grubu kurdu. Kardeşlerin en büyük hayali ise gerçek müzik aletleriyle sahne almak.

Şırnak Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan Polat kardeşlerin müzik aşkı engel tanımıyor. 10 nüfuslu Polat ailesinden Fırat (22), Mahsun (21) ve Nihat kardeşlerin (18) en büyük hayalleri olan Kürtçe müzik yapmak için imkansızlıklar içinde kendi gruplarını kurdu. Kıraathane işleten babalarının işsiz kalması nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan kardeşler, müzik aletlerini kendileri yarattı. 

YOKTAN VAR ETTİLER

Kova ve tenekeyi vurmalı müzik aleti olarak kullanan gençler, Kürtçe şarkılar ve dengbej seslendirerek hem kentte hem de sosyal medya platformlarında büyük beğeni topladı. Kardeşlerin, teneke ve kova eşliğinde seslendirdiği Kürtçe şarkılar, sosyal medya platformlarında binlerce kişi tarafından izlendi. Güzel sesleri ve ilginç enstrümanlarıyla dikkatleri üzerine çeken kardeşler, sosyal medyada fenomen oldu. 

SORUŞTURMA  

Düğünlerde sahne alan gençlerin kimi zaman Kürtçe müzik yapma aşkları soruşturmalara neden olsa da ileride profesyonel bir grup kurarak anadillerinde şarkı söylemekte kararlı. Öyleki kardeşlerden Fırat Polat, Adana’da askerlik yaptığı sırada Kürt sanatçı Mahmud Berazî’nin çok sevilen “Nazê Nergîza Hewşê” şarkısını söylediği videonun sosyal medyada paylaşması üzerine hakkında soruşturma başlatıldı.

Tezkeresini aldıktan sonra hakkında tutanak tutularak soruşturma başlatılan  Polat, döndüğü Şırnak’ta müziğe ve anadiline daha sıkı sarıldı. 

BİR BAĞLAMA…

Kardeşleriyle grup kurarak hayallerine bir adım daha yaklaşan Polat, Kürtçe müziğin çocukluk hayalleri olduğunu söyledi. Ellerinde herhangi bir enstrüman bulunmadan müziğe başladıklarını ifade eden Polat, “Eğer müzik yapacaksak, müzik aletleri olmalıydı. Daha sonra biz üç kardeş el ele vererek grubumuzu yokluktan var ettik. İlk olarak yoğurt kovası ve yağ tenekeleriyle başladık. Daha sonra düğünlere gittik. Biraz para topladık ve bu parayla kendimize bir bağlama aldık. Sadece bir bağlamamız var. Bizim hayalimiz kendimize ait bir grup kurup, şarkılarımızı söylemektir” ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE AŞKI 

Kardeşlerden Nihat Polat ise Kürt müziğine bağlılıklarını dile getirerek, temel amaçlarının anadilleri olan Kürtçe müzik yapmak olduğunu belirtti. Müzik aşkını dile getiren Polat, "Söylediğimiz Kürtçe şarkılarla insanları mutlu etmek istiyoruz. Çocukluktan beri ortak hayalimiz Kürtçe müzik yapmak. Müzik aletlerini alacak imkanımız yoktu ama buna rağmen yerimizde oturamazdık. Çünkü müziği seviyoruz. Müziğe karşı bu sevgimiz büyüdü ve vazgeçmedik” diye belirtti. 

MÜZİKLE GELEN ÖZGÜRLÜK 

Kürtçe müzik yapmayı bir rahatlama biçimi olduğunu sözlerine ekleyen Polat, “Şimdiki hayalimiz gelecekte kendimize müzik aletleri almak. Biz şarkı söylediğimiz zaman kendimizi rahat ve özgür hissediyoruz. Çünkü söylediğimiz şarkılarla hem kendi hem de büyüklerimizin isteklerini dile getiriyoruz. En önemlisi de kendi anadilimizde müzik yapmak bizi mutlu ediyor. Müziği bırakmak istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar şarkı söylemek istiyoruz ve hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. 

MA / Zeynep Durgut

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.