Twitter'ın logosunda neden köpek var?

Twitter'ın logosunda neden köpek var?

Elon Musk, sosyal paylaşım platformu Twitter'ın yerleşmiş mavi kuş logosunu kripto para birimi Dogecoin’in logosuyla değiştirdi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Twitter'ın mavi kuş simgesinin yerini bugün itibari ile kripto para Dogecoin'in simgesi köpek aldı.

Logonun Twitter ana sayfasında görüntülenmeye başlamasının ardından Dogecoin'in değerinde yüzde 30'luk bir artış oldu. Türkiye özelinde 1,48 TL değerinde olan Dogecoin, 1,90 TL'ye kadar yükseldi.

Dogecoin uzun süredir Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın favori kripto paraları arasında.

Yeni logonun kalıcı olup olmadığı konusunda ise henüz kesin bir bilgi yok.

Dogecoin nedir?

Anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilen kripto para.

Şaka amaçlı çıkan coin 0.69 USD seviyesine kadar çıkarak kamuoyunu şaşırtmıştı.

Dogecoin, logosunda ve isminde popüler bir internet şakası olan ve Doge olarak anılan bir "Shiba Inu" cinsi köpeği taşıyor.

Para, 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD Doları tutarında bir piyasa değerine ulaştı ve 7 Mayıs 2021 itibarı ile de piyasa değeri 98 milyar ABD dolarını geçti.

Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.