Twitter'ın kurucusundan takipçi sayısıyla ilgili açıklama

Twitter'ın kurucusundan takipçi sayısıyla ilgili açıklama

Sosyal medya devi Twitter'ın patronu Jack Dorsey, yaptığı son açıklamada dikkatleri üzerine çekti.

Dorsey, Twitter'la ilgili önemli açıklamalar yaptı; bunlardan en dikkat çekeni ise kullanıcıarın takipçi sayısıyla ilgiliydi. Takipçi sayısının 12 yıl önce önemli olabileceğini belirten Dorsey, bunun bugün doğru olmadığını düşünüyor. O'na göre önemli olan, platform üzerinden gerçekleştirilen anlamlı diyaloglar. Örneğin kaç cevap aldığınız, takipçi sayınızdan daha önemli. 

Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları son dönemde bazı sesleri susturdukları ve troller, zorbalar ve yalan bilgi kaynaklarını barındıkları için ağır eleştirilere maruz kalıyorlar. Twitter'da en çok takipçi sayısına sahip olanlar ise şarkıcı Katy Perry (107 milyon), Justin Bieber (104 milyon) ve eski ABD Başkanı Barack Obama (102 milyon). Twitter ayrıca tweet'leri düzenleme özelliği üzerinde çalışıyor.

Şirketin kuruculardan Williams geçen hafta kullanıcı sayıları hakkında açıklama yapmış, bu sayı nedeniyle platformun bir popülerlik yarışına dönüştüğünü söylemişti. Temmuz ayında 300 bin takipçi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump ise firmayı politik önyargılara sahip olmakla suçlamıştı. Twitter ise, botların ve sahte hesapların silinme sebebi olarak sistemin sağlığını göstermişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.