Twitter tacize ve trollere savaş açtı

Twitter tacize ve trollere savaş açtı

Tüm sosyal medya kullanıcılarının ortak birkaç derdi var: Taciz, nefret söylemi, trol hesaplar... Twitter yeni güncellemesiyle tüm bunlara savaş açıyor.

Nefret söylemi, trol hesaplar ve bu hesaplar üzerinden yapılan tacizler uzun yıllardır sosyal medya platformlarınca engellenmeye çalışılıyor. Maalesef bu içerikler halen tam olarak engellenebilmiş değil.

Twitter, özellikle son dönemlerde ‘troll hesaplar’la öne çıkan taciz ve hakaret olaylarıyla gündemde. Bunun önüne geçmek isteyen şirket, duyurduğu yeni güncellemeyle platforma yeni özellikler getiriyor.

Eğer bir kullanıcı başka bir kullanıcı tarafından defalarca taciz ediliyor ise, bu yeni güncelleme ile gelen bir algoritma, taciz eden kullanıcıyı otomatik olarak engelleyecek. algoritmanın doğru çalışması durumunda trol hesaplar ve nefret söylemleri sorun olmaktan çıkacak gibi gözüküyor. Bu yeni güncellemeyle başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Mevcut sürümde de vâr olan ‘sessize al’ fonksiyonunu da genişletilecek.

Geliştirilen özellikle artık bildirimlerden belirli anahtar kelimeleri, ifadeleri ve tüm sohbetleri çıkarabilirsiniz. Bundan böyle ‘sessize al’ fonksiyonunun kontrolü de kullanıcıya geçiyor. Süre kontrolünün tamamen kullanıcıya geçmesiyle isterseniz bir gün, bir hafta, bir ay veya belirsiz bir süreliğine özelliği aktive edebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.