Twitter mavi tik özelliğini askıya aldı

Twitter mavi tik özelliğini askıya aldı

Sosyal medya platformu Twitter 4 yıl önce durdurup yeniden başlattığı hesap doğrulama işlemini yapılan başvuruları değerlendirmek üzere askıya aldı.

Aylık 330 milyon aktif hesaba sahip Twitter, profillerin onaylı olduğunu belirten 'mavi tik' alma işlemini yeniden durdurdu. Yaklaşık dört yıl sonra yeniden açılan hesap doğrulama başvuruları için inceleme yapılacak.

Twitter sadece 8 gün açık tuttuğu hesap doğrulama başvurularının incelenerek yeniden açılacağını ifade etti. Twitter’da mavi tik almak isteyenler 2017’den beri bu formun açılmasını bekliyordu. 

TWITTER'DA MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Genelde müzisyenler, politikacılar, içerik üreticileri gibi tanınan ve bilinen insanlarda bulunan mavi tiki alabilmek için ilk gereklilik, telefon numarası ile e-posta hesabı onaylanmış ve aktif bir Twitter hesabına sahip olmak ve Twitter'ın gazetecilik, marka, hükümet, yetkililer, aktivistler ve diğer kategoriler (daha çok spor ile tanınan veya eğlence sektöründeki insanları kapsıyor) olarak sunduğu kategorilerden birisine ait olmak.

Başvuru yapılan hesap, temel yeterlilikleri karşılıyorsa, ayarlar sekmesinde hesap bölümünde yer alan başvuru sekmesinden buradaki formu doldurmak ve gerekli olan kimlik bilgileri gibi bilgileri vermek gerekiyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.