Tutuklu iki oğlunu 4 yıldır göremiyor

Tutuklu iki oğlunu 4 yıldır göremiyor

Silivri ve Bandırma cezaevlerinde tutuklu bulunan oğullarına kilometrelerce uzaklıkta olan Fatma Töre, 4 yıldır göremediği çocuklarının yakın bir cezaevine sevk edilmesini istedi.

Bir oğlu Silivri Cezaevi, diğer oğlu Balıkesir Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutulan Fatma Töre, maddi imkansızlık ve sağlık sorunları nedeniyle kilometrelerce uzaklıktaki çocuklarına hasret kaldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Sipîndarok (Akkavak) köyünde yaşayan 54 yaşındaki Töre, Bandırma Cezaevi’nde tutuklu oğlu Mikail Töre’ye 2 bin kilometre, Silivri Cezaevi’nde tutuklu oğlu Mehmet Emin Töre’ye ise bin 900 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

EVLAT HASRETİ HASTA ETTİ 

Çocukları 5 yıldır cezaevinde olan Töre, son 4 yıldır onları hiç göremedi. Çocuklarını görmeden ölmek istemediğini belirten Töre, “Onları çok özledim ve yıllardır evlatlarımı göremediğim için hastalandım. Tüm hastalıklarım evlatlarımın hasretinden. Tansiyonum var, ayaklarım artık tutmuyor ve yürüyemiyorum. Çaresiz bir halde çocuklarımı göreceğim günü bekliyorum. İki çocuğumun yan yana aynı cezaevine getirilmesini istiyorum. Evlatlarımla sadece telefon üzerinden konuşuyoruz. Bir anne sadece evlatlarının sesini duyabiliyor. Bu acı verici bir durum” dedi. 

TEK İSTEĞİ ÇOCUKLARINI GÖRMEK 

Anne Töre, Adalet Bakanlığı’na seslenerek, “Tek isteğim çocuklarımın yakın bir yere getirilmesidir. Sesimi duymalarını istiyorum. Çocuklarım suçsuzdurlar. Ne zaman öleceğimi bilmiyorum ve ölmeden önce son kez çocuklarımı yan yana görmek istiyorum. Onları görmeden ölmek istemiyorum” diye belirtti.

MA / Mazlum Engindeniz

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum