Tutuklu gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

Tutuklu gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20'si gazeteci 22 kişi hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran 2022'de yapılan ev baskınlarında 20'si gazeteci 22 kişi gözaltına alındı. Gazeteciler, sekiz gün emniyet müdürlüğünde gözaltında tutulduktan sonra 16 Haziran'da adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcısı, geçtiğimiz ayın sonlarında soruşturmayı tamamlayarak, gazeteciler hakkındaki iddianameyi Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, gazeteciler hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Mahkemenin önümüzdeki günlerde duruşma gününü belirlemesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

8 Haziran 2022'de Diyarbakır'da evleri ve çalıştıkları kurumlar basılarak 20'si gazeteci 22 kişi gözaltına alındı. İki defa gözaltı süreleri uzatılan 22 kişi, bundan 8 gün sonra 15 Haziran'da sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Savcılık işlemleri 16 Haziran'a sarkan gazetecilerden 16'sı sabaha doğru "örgüte üye olmak" iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi ve Kadın Kapalı cezaevlerine gönderildi.

Gazetecilere savcılık sorgularında yaptıkları programlar, sundukları haberler, haber kaynakları ile telefon görüşmeleri soruldu. Suç delili olarak gazetecilerin evlerinde ve çalıştıkları kurumlarda bulunan bilgisayar, kamera, fotoğraf makinası, ses ve ışık sistemleri, montaj-kurgu bilgisayarlarındaki hard diskler, kitap, gazete arşivleri, Türkiye'de yayınlanan dergiler gösterildi.

Tutuklanan gazeteciler

Tutuklanan gazetecilerin isimleri şöyle: Aziz Oruç, Safiye Alagaş, Serdar Altan, Mehmet Ali Ertaş, Ömer Çelik, Neşe Toprak, Mehmet Şahin, Zeynel Abidin Bulut, Elif Üngör, Remziye Temel, Suat Doğuhan, Lezgin Akdeniz, İbrahim Koyuncu, Abdurrahman Öncü, Ramazan Geciken ve Mazlum Güler.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.