Tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çelik'e çıplak arama

Tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çelik'e çıplak arama

Tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik'in çıplak aramaya maruz kaldığı ve TEM polislerinin koğuşuna kadar girdiği öğrenildi.

İzmir'de, 6 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve mahkemece "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldı. 9 Ekim’de tutuklandıktan sonra Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde götürülen Çelik, avukatları Fatma Demirer ve Sidal Bayrak ile dün görüştü. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, yaşadığı hak ihlallerini avukatlarına aktaran Çelik, cezaevine girerken çıplak aramaya maruz kaldığını, tepki gösterdiğinde ise cinsiyetçi hakaretlerde bulunulduğunu söyledi. Ertesi sabah da kendisine kahvaltı verilmediğini belirten Çelik, cezaevine kadar ters kelepçeyle götürüldüğünü, TEM polislerinin kendisini koğuşa kadar götürdüğünü dile getirdi. 

AVUKATINDAN TEPKİ

Yaşanılanlara ilişkin konuşan avukatı Sidal Bayrak, "Polislerin işi normalde tutukluyu cezaevine teslim ettiklerinde, kapıda biter. Tutuklunun odasına kadar girmeleri Berna Çelik için yapılan özel bir durum ve hukuksuzca. Gardiyanlarla konuşmaları, müvekkilimize ertesi gün kahvaltı verilmemesi, ihtiyaçlarını karşılamasına izin verilmemesi de bu görüşmenin sonucu olabilir. Hem çıplak arama hem de yaşanan bu hukuksuz duruma karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.