TÜSİAD: Son KHK'nın düzeltilmesini istiyoruz

TÜSİAD: Son KHK'nın düzeltilmesini istiyoruz

Dün yayınlanan iki yeni KHK'ya tepkiler gelmeye devam ediyor. TÜSİAD, " OHAL şartlarının geride kalmasını temenni ediyoruz" dedi.

‘Olağanüstü Hal’ uygulaması kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumlarından toplam 2 bin 756 kişi ihraç edildi. Daha önce ihraç edilen 115 kişi ise görevlerine iade edildi.

Yayımlanan KHK’da tek tip kıyafet ve resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişilerin fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğunun olmayacağına ilişkin maddeler gündem oldu.

TÜSİAD yaptığı açıklamada, “Son KHK’nın düzeltilmesini ve OHAL şartlarının geride kalmasını temenni ediyoruz” dedi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.