Türkiye'yi BM'ye şikâyet ettiler

Türkiye'yi BM'ye şikâyet ettiler

Suriye yönetimi, Halep'in kuzeyindeki ihlalleri gerekçe göstererek Türkiye'yi BM'ye şikâyet etti. Şam, BM'ye iki ayrı mektup yazdı.

Suriye yönetimi, ‘egemenlik ihlali’ gerekçesiyle Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’e şikâyet etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi’ne hitaben yazılan iki mektupta, ‘Türkiye güçlerinin son dönemde Halep’in kuzeyindeki Azez, Cibrin ve Ekhtrin’de egemenlik ihlallerinde bulunduğu savunuldu.

Mektuplarda Türkiye’nin ‘Suriye topraklarını işgal etmesi, silahlı terör örgütlerini destekleyip teröristlere eğitmesi’ gibi eylemlerde bulunduğu öne sürüldü; bu durumun geçmişte de BM’ye şikayet edildiği belirtildi. Suriye Dışişleri’in mektubunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye topraklarında ‘saldırganca ve yayılmacı hayallere kapılmakla’ suçlandı; BM Güvenlik Konseyi’nin sessiz kalması eleştirildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.