Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar

Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar

CHP lideri Kılıçdaroğlu İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca “Kanal İstanbul” mesajı yayınlayarak, "Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank’a da söyleyeyim…" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 dilde “Kanal İstanbul” mesajı yayınladı. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank ’a da söyleyeyim…" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bu paylaşımın ardından İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca olarak yayımladığı 4 ayrı mesajla, “Kanal İstanbul'un ulusal çıkarlar ve uluslararası iklim politikasıyla bağdaşmaması nedeniyle, bu projeyi finanse edenlere Türk kamu hazinesi tarafından geri ödeme yapılmayacaktır. Projenin doğamıza vereceği herhangi bir tahribat için de tazminat talep edilecektir” diye seslendi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kanal İstanbul' açılışı olduğu belirtilen Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde, ''Projeye dahil olacak şirketlere ödeme yapmayacağız'' uyarısında bulunan muhalefete yönelik olarak, "Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Sizler nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren" demişti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.