Türkiye'den ABD'ye Golan tepkisi: Daha fazla şiddete yol açar

Türkiye'den ABD'ye Golan tepkisi: Daha fazla şiddete yol açar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanıyacağı açıklamasını eleştirdi. Çavuşoğlu, kararın daha fazla şiddete yol açacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki Golan Tepeleri’nde İsrail’in egemenliğini tanıyacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri’nde İsrail egemenliğini tanımanın vakti geldi” açıklamasını eleştirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkelerin toprak bütünlüğü uluslararası hukukun en temel ilkesidir. ABD’nin İsrail’in uluslararası hukuka aykırı hamlelerini meşrulaştırma çabaları, bölgede sadece daha fazla şiddet ve acıya yol açar. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Trump’ın açıklamasını Twitter hesabından değerlendirdi: “Uluslararası hukuk, ülkelerin toprak bütünlüğünü garanti altına alır. ABD yönetiminin Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in Golan tepelerine yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışması, işgal politikasına destek vermek ve çatışmaları derinleştirmek demektir.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.