Uykuda solunum bozuklukları erkeklerde daha sık görülüyor

Uykuda solunum bozuklukları erkeklerde daha sık görülüyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akyıldız, erkeklerde yüzde 4, kadınlarda yüzde 2 düzeyinde görülen uyku bozukluklarına dikkat çekti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akyıldız, uykunun tıbbın görece yeni alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Uyku da solunum bozuklukları az konuşulduğu ve akılda tutulmadığı için ihmal edilmesi kolay olabilir. Ancak, özellikle trafik kazaları veya horlayan kişilerde uyku bozukluklarının belirtileriyle karşılaştığımızda, durumun ciddiyetini anlıyoruz. Erkeklerde yüzde 4, kadınlarda yüzde 2 düzeyinde görülen bir hastalık tablosundan bahsediyoruz. Uykuda solunum bozukluklarının yaşam boyu etkileri olabilir ve kardiyovasküler hastalıklar gibi diğer hastalıklara yol açabilir" dedi.

Tedavi için önemli adımlar atılıyor

Uyku bozukluklarının 40 yaş üzerindeki erkeklerde daha sık görüldüğünü belirten Dr. Akyıldız, "Uykuda solunum bozukluklarıyla ilgili olarak öncelikle solunum fonksiyon testi ve laboratuvar incelemeleri yapılır. Ardından polisomnografi adı verilen uyku testi gerçekleştirilir. Bu testler sonucunda hastalığın teşhisi konur ve tedavi planı belirlenir. Özellikle deprem gibi stresli zamanlarda, uyku düzeninde bozulmalar daha sık görülebilir. Bu nedenle, toplumda uyku hijyenine dikkat edilmesi önemlidir" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.