Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 19 kişi daha hayatını kaybetti: Yeni vaka sayısı 989

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 19 kişi daha hayatını kaybetti: Yeni vaka sayısı 989

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19 artarak 4 bin 711'e yükseldi. Bugün tanı konan hasta sayısı, 989 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili olarak yeni verileri paylaştı. Buna göre virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19 artarak 4 bin 711'e yükseldi. Bugün 989 kişiye tanı kondu ve toplam vaka sayısı 171 bin 121 oldu.

Bakanlık, iyileşen hasta sayısına dair verileri de paylaştı. Son 24 saattesağlığına kavuşan 3 bin 411 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 141 bin 380'e ulaştı.

​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da verileri, kişisel Twitter hesabında değerlendirdi. "Vaka sayısında, maske ve mesafe kuralına uyulması şartıyla önü kesilmesi kolay bir hareketlilik var" diyen Koca, şöyle devam etti:

"İyileşen hasta sayımızda ciddi artış gerçekleşti. Solunum desteğine ihtiyaç azaldı. Yoğun bakım hasta sayısı yükselişte. Tedbir azalırsa tehdit artacak."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.