Türkiye yarın 'kasırga' ile tanışacak!

Türkiye yarın 'kasırga' ile tanışacak!

Akdeniz üzerinden gelen 'Kırbaç Kasırgası' İzmir başta olmak üzere Ege kıyılarını etkisi altına alacak. Kasırga 9 ilde etkili olacak.

Yunanistan’ın başkenti Atina açıklarından Ege’ye doğru ilerleyen ‘Kırbaç Kasırgası’, Türkiye’de de etkili olacak. Saatteki hızı 145 kilometreyi bulacak kasırga için İstanbul dahil 9 ilde alarm verildi.

İlk kez tropik bir kasırgayla tanışacak Türkiye için çok şiddetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Uzmanlar ‘gerekmekdikçe dışarı çıkmayın’ uyarısında bulundu. Pazar sabahı İzmir, Muğla ve Aydın sahillerini vuracak kasırga ikinci gününde Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul’da etkili olacak.

BELEDİYELER ALARMDA

Yunanistan’ın ‘Zorba’ olarak isimlendirdiği fırtına nedeniyle 9 ilin belediyeleri de alarm durumuna geçti. Bütün personel göreve çağrıldı. Ekiplerin gece gündüz görev yapacağı İzmir’de hafta sonu düzenlenmesi planlanan bütün spor müsabakaları ertelendi. Kuşadası’nda teknelerin denize açılması yasaklandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.