Türkiye konsoloslukta arama izni istedi

Türkiye konsoloslukta arama izni istedi

Türkiye, 2 Ekim'den bu yana kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda arama izni talep etti.

Türkiye, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi konusunda Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda arama izni istedi. Türkiye’nin Suudi Büyükelçisi’ni de dün ikinci kez Dışişleri’ne çağırdığı belirtildi.

NTV’nin haberine göre arama talebi ikinci kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji’ye iletildi.

Bloomberg kanalına röportaj veren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kaşıkçı için Türkiye’ye başkonsolosluk binasını arama izni vermeye hazır olduklarını belirtmiş ve “Bu binalar egemen topraklardır ancak buraya girmelerine, arama yapmalarına ve ne yapmak isterlerse yapmalarına izin vereceğiz. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok” demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.