Türkiye, İran, Azerbaycan 'milli para'da anlaştı

Türkiye, İran, Azerbaycan 'milli para'da anlaştı

Türkiye, Azerbaycan ve İran milli para birimi ile ticaret yapma kararı aldı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 'Türkiye-Azerbaycan ve İran arasındaki işbirliğinin bölge açısından önemli olduğunu' belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde 6. Türkiye-Azerbaycan-İran Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı gerçekleşti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye-Azerbaycan ve İran arasında ‘ticarette milli para’ dönemine geçildiğini belirterek, “Milli paralarımızla ticaret yapma noktasında anlaştık. Bu anlaşma ile ekonomik ilişkilerimizi dış müdahalelere karşı koruma altına almış olacağız.” dedi.

Zarif “İran -Türkiye ve Azerbaycan çok farklı imkanlara sahip. Enerji, transit, bilim, teknoloji alanlarında ortak işbirlikleri imkanlarına sahibiz ve bu alanlardaki işbirliklerini geliştirmeliyiz. Ayrıca, kültürel ve insani ilişkilerde de üç ülke olarak çok yüksek bir potansiyele sahibiz. Bu işbirliklerimiz hali hazırda devam ediyor ama bunları daha fazla desteklemeli ve bu işbirliklerini güçlendirmeliyiz.” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.