Türkiye ikinci bir karara kadar 4 ülkeyle uçuşları durdurma kararı aldı

Türkiye ikinci bir karara kadar 4 ülkeyle uçuşları durdurma kararı aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrası İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşların geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de tespit edilen koronavirüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmesinin ardından Türkiye İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşları durdurma kararı aldı.

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımla kararı duyurdu. Bakan Koca şunları ifade etti:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

​Türk Hava Yolları Türk Hava Yolları Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi bilet konusunda acele edilmemesi gerektiğini belirtti. Ekşi Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir."

​Konuyla ilgili bir açıklama da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden geldi. Sivil Havacılık GM açıklamasında şunları belirtti:

"Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur."

'Tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yeni bir paylaşımla yolda olan yolcuların durumuna ilişkin bilgi verdi. Bakan Koca "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır" dedi.

İtalya Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den gelen bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını bildirmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.