Hakkari Valiliğinden 'Tatbikat' duyurusu

Hakkari Valiliğinden 'Tatbikat' duyurusu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD), 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümünde tüm Türkiye'de eş zamanlı yapılacak "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirecek.

Türkiye genelinde ilk kez uygulanacak "çök-kapan-tutun" tatbikatı, bugün saat 18.57'de gerçekleştirilecek. Vatandaşlara, SMS bildirim, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerde bulunulacak.

Hakkari Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü de kentte yapılacak tatbikata ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Düzce Depremi ile aynı gün Deprem anı tatbikatı, tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılacaktır. Bu vesile ile hem Düzce depreminde hem de tüm Afetler de hayatlarını kaybetmiş Vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu ve benzeri tatbikatlara tüm vatandaşlarımızın katılımı çok önemlidir. Zira deprem sırasında panik halini engelleyerek doğru davranış gösterilmesi, böylesi tatbikatlarla mümkündür. Unutmayalım; tüm Afetlerde aldığımız tedbirler bizlerin ve aile fertlerimizin hayatta kalma şansını arttıracaktır. AFAD koordinasyonunda 12 Kasım saat: 18:57'de düzenleyeceğimiz tatbikata tüm vatandaşlarımızın katılmasını tekrar rica ediyoruz. Belediye hoparlörlerinden duyacağımız anonsla, Deprem olduğunu varsayarak bulunduğumuz yerlerde sağlam nesnelerin yanına ÇÖK-KAPAN-TUTUN pozisyonunda Depremin geçmesini beklememiz gerekmektedir. Şimdiden tüm Vatandaşlarımıza tatbikata katılımlarından dolayı teşekkür eder, afetsiz günler dileriz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.