'Türkiye demokratik bir hukuk devleti değil'

'Türkiye demokratik bir hukuk devleti değil'

Kezban Hatemi, CNN TÜRK’te Aykırı Sorular’ın konuğu oldu.

CNN TÜRK’te, Enver Aysever’le Aykırı Sorular programı çözüm sürecinde akil insanlar grubunda yer alan hukukçu Kezban Hatemi’yi konuk etti.

Kürt sorunu ve çözüm süreci ile ilgili Enver Aysever’in sorularını yanıtlayan Hatemi, temel hak ve özgürlüklerin evrensel değerler olduğunu, siyasetin işi olmadığını ama çözüm sürecinin bütün bileşenleri tarafından siyaset olarak görüldüğünü vurguladı. Hatemi, mevcut hükümetin ve muhalefetin bir seçim sürecinde olduğunu belirtti ve barış sürecinin seçim dönemine denk gelmesini şansızlık olarak değerlendirdi.

Hatemi: “ Türkiye demokratik bir hukuk devleti değil”

Hukukçu Kezban Hatemi Aykırı Sorular programında CNN TÜRK’te Enver Aysever’in sorularını yanıtladı. 

Hükümetin görevlendirdiği Akil İnsanlar heyetinde yer alan Hatemi çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muhalefetin eksikliğinden yakınan Hatemi, Türkiye’nin şu anda demokratik bir hukuk devleti olmadığını belirtirken mevcut anayasayı eleştirdi. 

Hatemi: “ 3. Köprüye Yavuz Sultan Selim adını vermek ciddi bir provokasyondur”

Gündeme dair bir çok konunun konuşulduğu programda Hatemi, demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Hatemi, Alevi yurttaşların Türkiye’de birinci sınıf yurttaş olmasını istediğini vurgulayan Hatemi, üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini provokasyon olduğunu söyledi. Aysever’in “provokasyonu kim yapıyor” sorusu üzerine Hatemi, bazı çevrelerin demokratikleşme sürecini baltalamaya çalıştığını, bu kişilerin AKP’nin içinde bile olabileceğini söyledi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum