Türkiye alevlerle boğuşuyor: 21 şehirdeki 42 yangın kontrol altında, 21’i sürüyor

Türkiye alevlerle boğuşuyor: 21 şehirdeki 42 yangın kontrol altında, 21’i sürüyor

Türkiye, birçok noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin, Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili verdiği son bilgilere göre 28-39 Temmuz tarihlerinde 21 ilde çıkan 63 yangından 42'si kontrol altına alındı, 21 yangın ise devam ediyor. Yangında şu ana kadar Manavgat'ta 3 kişi, Marmaris'te ise 1 kişi olmak üzere 4 can kaybı yaşandı.

Türkiye, onlarca orman yangınını kontrol altına alabilmek için mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Perşembe gecesi paylaştığı verilere göre, ülkede son 48 saat içerisinde 21 şehirde toplam 63 yangın çıktı. Şu ana kadar bunların 42 tanesi kontrol altına alındı; 21’inde ise yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangına sahne olan şehirler Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman olarak sıralandı.

Çıkan yangınlarda şu ana kadar Manavgat'ta 3 kişi, Marmaris'te ise 1 kişi olmak üzere4 can kaybı yaşandı.

Öte yandan, Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında 3 Rus Be-200 yangın söndürme uçağının görev yaptığını bildirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum