Türkiye 5’inci sırada: Avrupa’ya 6 ayda 26 binin üzerinde iltica başvurusu

Türkiye 5’inci sırada: Avrupa’ya 6 ayda 26 binin üzerinde iltica başvurusu

AB kaynaklarından edinilen bilgiler, Türkiye'nin AB'ye yapılan iltica başvurularında Suriye, Afganistan, Venezuela ve Kolombiya’dan sonra beşinci sırada yer aldığını gösterdi.

26 binin üzerinde Türkiye vatandaşının 2023'ün başından bu yana Avrupa ülkelerine iltica başvurusu yaptığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) iltica başvurularında Suriye, Afganistan, Venezuela ve Kolombiya’dan sonra beşinci sırada yer aldığı bildirildi.

ANKA'dan Melis Yıldırım'ın AB kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 2022 yılında AB ve Schengen ülkelerinin konsoloslukları, dünya genelinde 7,5 milyondan fazla kısa dönemli vize başvurusu aldı. Türkiye’den 778 bin 409 kısa dönemli vize başvurusunun yapıldığı belirtilirken, bu sayının 2021 yılında 271 bin 997 olduğu anımsatıldı.

TÜRKİYE, VİZE BAŞVURULARINDA BİRİNCİ SIRADA

İstatistiklere göre, Türkiye, vize başvurularında birinci sırada yer alıyor. Türkiye’yi Rusya ve Hindistan izliyor. Türkiye’den Türkiye vatandaşlarının yaptığı vize başvurularında ret oranının yüzde 15,37 olduğu, dünya ortalamasının ise yüzde 17,9 olduğu da belirtildi. 2021'de yüzde 16,9 olan ret oranında, 2022’ye kıyasla yüzde 10 azalma söz konusu.

Çoklu giriş vizesi alan ülkeler arasında Türkiye’nin yüzde 78,1 ile birinci sırada yer aldığı, dünya genelinde bu oranın yaklaşık yüzde 58 olduğu bilgisi edinildi. Sürecin uzun sürdüğü belirtilirken, bu durumun nedeninin, 'başvuruların yalnızca 1 yıl içinde 3 katına çıkması, hatalı başvurular ve benzeri sebepler' olduğu kaydedildi.

2023 yılının başından bu yana 26 binden fazla Türkiye vatandaşının Avrupa’ya iltica başvurusunda bulunduğu; Türkiye’nin 2023 yılında AB’ye yapılan iltica başvurularında Suriye, Afganistan, Venezueal ve Kolombiya’nın ardından beşinci sırada yer aldığı öğrenildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.