Türk-İş Başkanı Atalay: Asgari ücret için pazarlık 7 bin 785 liradan başlayacak

Türk-İş Başkanı Atalay: Asgari ücret için pazarlık 7 bin 785 liradan başlayacak

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret için pazarlık 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak. İşçinin memnun olmadığı bir rakamın altına imza atmayız" dedi.

Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleşecek ilk toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Komisyonda pazarlık bu sınırdan başlayacak. Nereye çıkabiliyorsa çıkacak" ifadelerini kullandı.

Atalay, "Hükümet ne rakam getirecek görelim" diye konuştu. Türk-İş Başkanı, "Herkes bir rakam açıklıyor. 9 bin var, 10 bin var, 13 bin var. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Türk-İş'in bekar çalışan için yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira" değerlendirmesini yaptı.

"Alım gücü bal gibi düştü"

Bir siyasetçinin alım gücünün düşmediğini belirttiğini ifade eden Atalay "Markete gitmiyor galiba. Alım gücü bal gibi düştü. Peynir 35 liraydı şimdi 135 lira. Şu anda Asgari Ücret konuşulunca zamlar artmaya başladı. Ev sahipleri konuşuyor, asgari ücret artacak kirayı ona göre belirleyelim. Asgari ücret geçim ücreti oldu, bunu bu sarmaldan çıkarmak lazım. 10 yıldır çalışan asgari ücretliler var. 10 yıllık elemanlar ne olacak? Herkesin ağzından çıkanı kulağı duyacak" " dedi.

Atalay, vergi konusunun önemli olduğuna ve düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu için "15 üye var, biz 5 kişiyiz. Komisyon, adil değil" dedi. 

Komisyon, ilk toplantısını bugün saat 14.00'da gerçekleştirecek. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.