Türk Eczacıları Birliği: İlaçta dışa bağımlılık bitmeli

Türk Eczacıları Birliği: İlaçta dışa bağımlılık bitmeli

Türk Eczacıları Birliği yüzde 26,4'lük artışı değerlendirdi: Sağlık harcaması artacak...

Türk Eczacıları Birliği, sabit Avro kurundaki değişiklikle ilaç fiyatlarındaki yüzde 26,4 oranındaki artışın olumlu olduğunu ama sıkıntıların sürdüğünü açıkladı.

Düzenlemenin 19 Şubat’tan itibaren geçerli olacağı kaydedilen açıklamada, ilaç temini sorununun sürdüğü ve hastaların ilaca daha fazla para vermek zorunda kalacağı ifade edildi.

19 Şubat itibariyle geçerli olacak kur güncellemesine dair Türk Eczacıları Birliği açıklama yaptı. “Yapılan değişiklik sonucunda ilaç sektörü ile mutabakata varılmasını, ilaca erişimin rahatlaması anlamında olumlu bir adım olarak görüyoruz. İlacın yüzde 90’ından fazlasının alıcısının SGK olması gerçeğinden hareketle vatandaşlarımızın uygulamanın bu halinden çok fazla etkilenmeyeceğini söyleyebiliriz. Ancak bu işin önemli ve vazgeçilmez bir parçası olan, bu uygulamadan bire bir etkilenecek olan eczacıların temsilcisi olan bizlerin masaya davet edilmemesini doğru bulmuyoruz” denildi.

Açıklamada, sorunun çözümüne ilişkin de avro kurundan bağımsız, uzun vadeli, yerli ilaç politikalarının geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. İlaçta dışa bağımlılığın Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkması için ellerin geleni yapmaya hazır olduklarını belirtilen açıklamada, sağlık otoritesinin de eczacının kaderine terk edilmemesi için artık bir adım atması gerektiğine inanıyoruz” denildi. (Kaynak: Evrensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.