Turhan Çömez: Peker 'elimdeki bilgileri iki ayrı ülkeye yolladım' dedi

Turhan Çömez: Peker 'elimdeki bilgileri iki ayrı ülkeye yolladım' dedi

Turhan Çömez, Sedat Peker'le görüştüğünü açıkladı, Peker'in kendisine "Bütün bilgi ve belgeleri iki farklı ülkeye gönderdim. Öldürülmem halinde bunları Türkiye öğrenecek" dediğini kaydetti.

 İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV'de 'Kayda Geçsin'deyiz programında Sedat Peker ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çömez programda, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Sedat Peker'le görüşme yaptığını açıkladı.

İYİ Partili Turhan Çömez Sedat Peker'le görüşmek için İngiltere'deki BAE Büyükelçiliği'ne başvurduğunu söyledi. Çömez, hem Türkiye'de hem İngiltere'de yaşadığını hatırlatarak "Aslında Türkiye'deki Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği'nden randevu talep ettim. Ancak randevu dönemine kalamadım, İngiltere'ye geldim ve süreci buradan devam ettirdim. Yanıma aldığım kriminal avukatları ve göçmenlik hukukunda uzman arkadaşlarımla BAE Büyükelçiliği'ne bir mektup bıraktım. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan'a hitaben yazılmış bu mektupta da Sedat Peker'in konuşmasının önemli olduğunu ve vereceği bilgilerin Türkiye'de birçok yanlışlığın aydınlanması için önemli olduğunu vurguladık" dedi.

Çömez, Peker ile görüşmesinin detaylarını ise şöyle anlattı:     

'GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTUM'

"BAE'ye gitmedim, ben oradaki hekim arkadaşlarım, bazı hukukçu arkadaşlarım vasıtasıyla ulaştım ve kendisiyle görüntülü uzunca bir görüşme yaptım. İçinde bulunduğu durumu anlamaya çalıştım. Onunla ilgili de Türkiye'de bir siyasi adım atmak için kafamdaki projeyi şekillendirdim. Görüşmemiz bu şekilde gerçekleşti.

Zaten şu ana kadar ifşa etmiş olduğu bilgiler son derece önemli ve ciddi bilgiler. Her bir dosya demokratik bir ülkede bir iktidarı değiştirecek, bir hükümeti düşürecek kadar ciddi ve belgeli iddialar. Hiçbirisi de yalanlanmadı. Şu ana kadar yapılmış ifşaatlara baktığımızda, son derece vahim, kritik ve ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. Öte yandan Sedat Peker'in kişiliğiyle ilgili tartışmaları bir kenara bırakmak lazım."

'SEBGİS İLE İFADE VERMEYE TÜM İFŞAATLARI YAPMAYA HAZIRIM'

Peker'in BAE'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Çömez, şunları kaydetti:

"Gerekirse oradaki büyükelçiliğimiz marifetiyle ya da SEGBİS sistemi marifetiyle Sedat Peker ifade vermeye hazır. 'Hükümet benden bilgi istesin, belge istesin, ben bunların hepsini resmi yollardan kendisine ulaştırmaya hazırım. Gerekirse gelsin Türk yetkililer, benden ifade alsınlar veyahut da resmi kanaldan SEGBİS sistemiyle ben ifade vermeye, bütün bu ifşaatları yapmaya hazırım' dedi.

Yapmayı planladığı ifşaatla ilgili, Türkiye'deki bugüne kadar açıkladığı, ifşa ettiği bilgilerin dışında sahip olduğu bilgileri ve belgeleri paylaşmak için hukuki yollardan, resmi yollardan bunları paylaşmak için hazır olduğunu vurguladı. Ben bunun hukuki zeminini bilemem ama böyle bir niyetinin olduğunu vurguladı.

'BENİ ADALETLİ BİR ŞEKİLDE YARGILAYIN'

Şunu vurguladı: 'Beni yargılayın' diyor 'ama adaletli bir şekilde yargılayın, devlet benimle ilgili bir yargılama yapacaksa kişisel olarak hakkaniyetli bir yargılama yapsın. Ben yargı önünde aklanmaya hazırım' diyor. Fakat asıl söylemek istediği şey, sahip olduğu bilgi ve belgelerin Türkiye'de bir arınma sürecine katkı sağlayacağı, Türkiye'deki birçok yanlışlığın ifşasına katkı sağlayacağını vurguluyor. İzin verin ben bunları konuşayım anlatayım diyor. Bunun için birkaç yol var: Birincisi dijital tecridin kaldırılması. Bu tecridin kaldırılmasıyla beraber bu ifşaatların Türkiye'de ve dünyada duyulması. Buna dair BAE'de katı bir karar var. Konuşamazsın diyorlar. 'Herhangi bir şekilde konuşursa, herhangi bir ifşaatta, deklarasyonda bulunursan, hatta bir tweet açıklaması yapar, bir tweeti beğenirsen bile bu bizim aramızdaki sözleşmeye ya da anlaşmaya aykırı bir davranış olur. Bunu ihlal etmiş olursun' diyorlar ve Türkiye'ye iade sürecinin başlama ihtimali var. O bakımdan şu anda Sedat Peker'in dijital dünyada herhangi bir bilgi ve belge paylaşması mümkün görünmüyor. Eğer benden resmi yollardan bilgi ve belge almak isteyen devlet mekanizması çalışırsa hukuk çerçevesinde ben bunu yapmaya hazırım dedi ki bu çok önemli bir şey."

'CİDDİ ÇİLELERLE BOĞUŞUYORUM'

Çömez, devamında Peker'in şunları söylediğini aktardı:

"Ben ailemle burada eziyet çekiyorum. Ciddi çilelerle boğuşuyorum. Yabancı bir ülkede çok zor şartlar altında yaşamımı idame ediyorum. Kendimi feda etmeye hazırım. Ama Türkiye'nin arınması için ortaya koyduğum bu iradeye siyaset kurumu da sahip çıksın. İYİ Parti bir hamle yaptı ama diğer siyasi partilerden de bu konuda destek istiyorum, konuşmak istiyorum. İfşaatlarda bulunmak istiyorum. Ama kamuoyunun ve özellikle siyaset kurumunun bana destek çıkması gerekiyor.

Ben her türkü fedakarlığı yapmaya hazırım. Ailem ve çocuklarımla sıkıntılı bir hayat sürüyorum. Ama tüm bunların yanında bana destek olunsun ben bu ifşaatları yapayım. Bu ağır dijital tecrit hakkında bunları yapmam mümkün değil." 

'BİLGİLERİ İKİ AYRI ÜLKEYE YOLLADIM'

Çömez ayrıca Peker'in "Bütün bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. İki farklı ülkeye gönderdim. Öldürülmem halinde, hayatıma kast edilmesi halinde bunları bütün Türkiye öğrenecek' dedi. 'Böyle bir süreç çalışırsa emniyete almak için bilinmeyen iki ayrı ülkeye gönderdim ve ondan sonra bütün bu ifşaatlar yapılacak" dediğini kaydetti.

ÇÖMEZ: ELİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM

Turhan Çömez sözlerini şöyle sürdürdü: "Elinde çok önemli bilgiler olduğunu söyleyen birinin konuşması önemli ve benim bu attığım adım (Peker'le görüşmeyi kast ediyor) siyasi değil hukuki bir adımdır. Peker hesap vermesi gerekiyorsa vermeli ancak anlatmak istediklerini de anlatmalı. Ne anlatacağını, elinde ne olduğunu bilmiyorum ama şu ana kadar anlattıkları buz dağının görünen yüzü." 

Çömez, "Sedat Peker'in açıklayacağı bilgilerin saraya uzanacağını ve Erdoğan'ı etkileyeceğini düşündüğünü" de söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.