Türfent: Virüse karşı cezaevinde tedbir yok

Türfent: Virüse karşı cezaevinde tedbir yok

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan gazeteci Nedim Türfent, koronavirüsüne karşı tedbirlerin alınmadığını ifade ederek, hasta tutukluların aciliyet gerektiren durumuna dikkat çekti.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Türfent 15 Mart'ta (dün) ailesi ile telefonla görüştü. 

Adalet Bakanlığı'nın "tüm önlemleri aldık" açıklamasını cezaevlerinde hayretle dinlediklerini dile getiren Türfent, kurum idaresinden talep etmelerine rağmen kolonla, dezenfektan ve eldiven verilmediğini belirtti. Bazı koğuşların kapısına dezenfektan bırakıldığını söyleyen Türfent, kolonyanın ise "yasak" denilerek verilmediğini paylaştı. 

Cezaevi kantininin ürünleri fahiş fiyata verdiğini belirten Türfent, risk grubundaki hasta tutuklular için özel bir tedbirin alınmadığını iddia etti. Türfent, "İçerde kireç sökücü ve çamaşır suyu varmış. Ne münasebet. Bu konu soruşturmalık olurken, cezaevi kantini bir maskeyi 17 lira gibi fahiş bir fiyatla bize satıyor. En önemlisi de risk grubundaki kronik hastalıkları bulunan hasta tutsaklar için özel bir tedbir alınmış değil. Cezaevlerinde halen on binlerce tutsak yerde yatıyor. Bu nedenle 2'nci yargı paketinin hayata geçirilmesi hayati önem arz ediyor. En başta da aciliyet gerektiren hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalıdır" şeklinde çağrı yaptı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.