Tuncer Bakırhan: 'Kaçak seçmen' hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Tuncer Bakırhan: 'Kaçak seçmen' hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Bakırhan, "31 Mart'ta zaferin şifresi, kent uzlaşısıdır. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa demokratik, adil bir Türkiye'nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır" dedi.

Meclis grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır'da, Siirt'te, Kars'ta nerede bir jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır oda hiledir" ifadelerini kullanarak 'sahte ve kaçak' seçmenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

IRKÇI SÖZLEŞME KAYBETTİRDİ: Birinci yüzyılda milliyetçi ve ırkçı toplumsal sözleşme hepimize kaybettirdi. İlk yüzyılı çatışmalarla geçirdik. Milliyetçi ve ırkçı çevreler bir kez daha el birliği etmişçesine yine saldırmaya çalışıyorlar yine farkı olanlara..

Irkçılık, milliyetçilik kimilerinin zihnini gözünü kapatmış görmüyorlar. Biz bu topraklarda doğduk Türkiye'de yaşayan Kürtler olarak Kürt olarak yaşamak istiyoruz Başka bir kimliğinin zorla dayatılmasına karşıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan asimilasyona karşı en büyük silah çocuklarımıza ana dillerinde öğretmek deyip peşine de Kürtler hariç diye ekliyor. Bizim de buna sessiz kalmamızı istiyor. Biz diyoruz ki Türkler için anadili hak gören Erdoğan, Kürtler için de aynı söylemleri tekrar eder mi?

YUNUS EMRE GÖÇER AÇIKLAMASI: Bunlar istiyor ki bir yüzyıl daha kadın katliamlarına sessiz kalalım, Kütçe bilinmeyen dil olarak geçsin. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından bir kurye katledildi. Karşılığında 27 bin lira para cezası verildi. Bir motokurye kardeşimizin öldürülmesinin bedelini 27 bin lira olarak belirleyen bu Yargı mı onun arkasındaki iktidar mı bu ülkeyi seviyor?

Sahte milliyetçiler yüzünden milyonlarca emekliler evine ekmeği nasıl götüreceğini düşünüyor?

ENFLASYON TEPKİSİ: TÜİK'in yalan enflasyonu bile yüzde 64 iken emeklilere verilen zam miktarı yüzde 42,5. 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan ediyorlar ama emeklileri enflasyon karşısında lime lime parçaya bölüyorlar. Hile ve harama karışan herkesi uyarıyoruz. Ben sadece bir kaç merkezde örneği verdim. Binlerce böyle yer var.

GÜNDEM SEÇİM: Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır'da, Siirt'te, Kars'ta nerede bir jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır oda hiledir. Iğdır'da 2019 seçimlerini bin 500 oyla kazandık. Gelecek seçim için 4 bin 361 kaçak seçmen taşımışlar. Yine Milletvekili seçildiğim Siirt merkezde bin 161 oy farkla kazanmıştık. Şimdi Siirt merkeze an az 6 bin 819 seçmen taşımışlar

TÜRKİYE UZLAŞISI ÇAĞRISI: 31 Mart'ta zaferin şifresi, kent uzlaşısıdır. Bizler yerelden demokrasiye, kent uzlaşısından Türkiye uzlaşısına ulaşmak için mücadele ediyoruz. Derdimiz öyle kimin, hangi belediyeyi alacağıyla ilgili değil. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa demokratik, adil bir Türkiye'nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum