Tunceli'de 50 öğretmenin tayini durduruldu

Tunceli'de 50 öğretmenin tayini durduruldu

Tunceli'de başka illere atanan 62 öğretmenden 50'sinin tayini durduruldu. Tunceli Valisi Tuncay Somel, öğretmenlerin görevlerinin devam edeceğini söyledi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli’den başka şehirlere atanan 62 öğretmenden 50’sinin tayinin durdurulduğunu ve görevlerine devam edeceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, 50 öğretmenin tayin atamalarının iptal edildiğini ve eski görev yerlerinde devam edecekleri belirtildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, öğretmenlerin tayininin durdurulduğu belirterek şunları söyledi:

“Tunceli eğitim alanında Türkiye’de marka olmuş bir şehrimiz. Yeni eğitim öğretim yılına az bir süre kala 62 öğretmemizin başka illere tayin edilmesi ile eğitimde aksamaların yaşanacağı konusunda sıkıntılar olmuştu. Tayini başka illere çıkan öğretmenlerimizin tayinlerinin durdurulması ve ilimizde eğitimin sorunsuz başlaması için hem bizler, hem de AK Parti İl Başkanımız Fatih Tek, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, öğretmenlerimizin tayinlerinin durdurulması konusundaki taleplerimizi olumlu karşıladı ve bugün akşam saatlerinde 50 öğretmenimizin tayinlerinin durdurulduğunu tarafımıza bildirdi.”

Eğitim Sen üyesi binin üzerinde öğretmen başka illere tayin edilmişti. Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Mardin’de 112, Tunceli’de 62, Van’da 47, Elazığ’da 72, Gaziantep’te 52 öğretmen başka şehirlere gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.