Tunceli Valiliği: Orman yangınları kısmen kontrol altına alındı

Tunceli Valiliği: Orman yangınları kısmen kontrol altına alındı

Tunceli Valiliği, bir çok noktada çıkan ve müdahale edilmediği için günlerdir süren orman yangınlarının 'kısmen' kontrol altına alındığını açıkladı.

Tunceli Valiliği, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sırasında çıkan ve bir çok noktada 10 günü aşkın süredir devam eden orman yangınlarının ‘kısmen kontrol altına alındığını’ açıkladı.

Valiliğin ilde yürütülen operasyonlarla ilgili açıklamasında orman yangınlarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

ÖRTÜ YANGINI ŞEKLİNDE: İlimiz Hozat-Aliboğazı, Merkez-Kutuderesi ile Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkilerinde son bir hafta içerisinde güvenlik kuvvetlerimizce terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmalar sonucu meydana gelen orman yangınları, örtü yangını şeklinde olup, orman alt tabakasında bulunan kurumuş otların yanması sonucu meydana gelmiştir. İlimiz Hozat-Aliboğazı mevkiinde meydana gelen orman yangını Orman İşletme Müdürlüğümüz yangın ekipleri tarafından söndürülmüştür.”

SABAH ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK: Merkez-Kutuderesi ile Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkilerinde meydana gelen örtü yangınlarına devam eden operasyonlar nedeniyle müdahale edilememiş olup, operasyonlar sonucunda gerekli müdahale yapılacağını duyurmuştuk. Bu kapsamda bugün Orman İşletme Müdürlüğümüzce 25 kişilik yangın söndürme ekibiyle gün boyu gerekli çalışmalar yapılmış akşam itibariyle Merkez-Kutuderesi’ndeki örtü altı yangını tamamıyla kontrol altına alınmıştır. Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkiindeki örtü altı orman yangını da kısmen kontrol altına alınmış olup, sabah erken saatlerde ekiplerimizce tamamıyla kontrol altına almak için gerekli çalışmalara devam edilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.