Tuncay Özkan'dan Şirin Payzın'a: Size saygımdan burada oturdum

Tuncay Özkan'dan Şirin Payzın'a: Size saygımdan burada oturdum

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın programına katılan Tuncay Özkan, konuşmasının arasına Erdoğan görüntüleri alınınca tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın konuğu oldu. ‘Ne Oluyor?’ programına katılan Tuncay Özkan, konuşmasının arasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntüleri girilince tepki gösterdi.

Özkan, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gündemi değerlendirirken Şirin Payzın “reklam arasına gidiyoruz” diyerek araya girmesi ve kanalın yayınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla devam etmesi Özkan’ın tepkisine neden oldu. Meslek hayatında ilk kez böyle bir duruma tanık olduğunu belirten Özkan, “Benim seyircimin arasına Recep Tayyip Erdoğan reklamı aldınız. 20 yıl kadar televizyonculuk yaptım, böyle bir şeye ilk defa tanıklık oluyorum. Sadece size saygım nedeniyle burada oturdum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın konuştuğu sırada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanını araya almanın yanlış olduğunu belirten Özkan, “Televizyon kurumları, özellikle siyasiler arasında bu tür rekabetlere çok dikkat ederler. İzleyicilerini eğer kendileri korumazlarsa konukları korurlar” değerlendirmesinde bulundu.

‘TRT HALKTAN UTANMIYOR’

Ardından TRT’yi merkeze alan Özkan, “TRT ne halkından utanıyor ne de Allah’tan korkuyor” dedi. Özkan ardından 14 Mayıs ile 24 Mayıs tarihleri arasında siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adaylarına ne kadar yer verildiğini hatırlattı. HDP ve Selahattin Demirtaş’ın kanallarda hiç yer almadığına dikkat çeken Özkan, Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu’nun da aynı durumda olduğunu söyledi. “Vatan Partisi ve Doğu Perinçek de bir dakika. Bu kurumu bize kamu hizmeti olarak yutturmaya çalışıyorlar” diyerek şu rakamları verdi:

CUMHUR İTTİFAKI VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

TRT 1: 2 saat 35 dakika 59 saniye,
TRT Haber: 15 saat 25 dakika 22 saniye,
TRT 6: 10 saat 27 dakika,
Genel toplamı 28 saat,28 dakika 21 saniye

CHP VE MUHARREM İNCE

TRT 1: 23 dakika, 43 saniye,
TRT Haber: 2 saat, 24 dakika 4 saniye,
TRT 6: 4 dakika
Toplam süre: 2 saat 51 dakika

MERAL AKŞENER

TRT 1: 0
TRT Haber: 9 dakika 30 saniye
TRT 6: 0

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.