Tümgeneral Dişli: Silah tehdidiyle götürüldüm

Tümgeneral Dişli: Silah tehdidiyle götürüldüm

Darbe girişiminin kritik isimlerinden olduğu ileri sürülen Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz gecesi silah tehdidiyle Akıncı Üssü'üne götürüldüğünü iddia etti.

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi içindeki duruşma salonunda görülen duruşmada darbe girişiminin kritik isimlerinden olduğu öne sürülen AK Parti Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Bakanı Tümgeneral Mehmet Dişli savunma yaptı.

‘GENELKURMAY BAŞKANINA SEKRETERLİK YAPTIM’

Dişli, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile aynı akıbete uğrayıp, silah tehdidi ile Akıncı’ya götürüldüm. Burada Genelkurmay Başkanına sekreterlik yaptım. Ne kimseye aracılık yaptım ne de Genelkurmay Başkanına darbe girişimine katılması için baskı yaptım” dedi.

Duruşmada, ayrıca dün savunmasını tamamlayan sanık eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün çapraz sorgusu yapıldı. Sorular üzerine Akıncı Üssü’nde, Adil Öksüz ve FETÖ’nün sivil imamı olduğu öne sürelen diğer kişileri görmediğini söyleyen Akyüz, müşteki vekili avukat Emrullah Beytar’ın, “Fetullah Gülen’in kitaplarını okudunuz mu?” sorusuna “Hayır” diye cevap verdi.

‘GÜLEN’İN KİTAPLARINI OKUMAYAN BU ÖRNEĞİ VEREMEZ’

Bunun üzerine tekrar söz alan avukat Beytar, “Said Nursi ile ilgili yazdığım bir kitap nedeniyle Fetullah Gülen’in bütün kitaplarını okudum. Sanığın dünkü savunmasında verdiği gemi örneği Gülen’in kitaplarında geçiyor. Gülen’in kitaplarını okumayan bu örneği veremez. Sanık ayak üstü yalan söylüyor” dedi.

‘HA HA HA DİYE GÜLÜYORUM’

Bu sözlere sanık avukatlarından tepki geldi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray bunun üzerine avukattan sorusunu yorum yapmadan sormasını istedi. Avukatın, “Fetullah Gülen’in kitaplarını okumayan bu örneği veremez. Bunu nasıl izah ediyorsunuz” sorusuna sanık Akyüz, “Ha ha ha diye gülüyorum size” şeklinde cevap verdi.

Bu cevap üzerine müştekilerin oturduğu bölümden yoğun tepki geldi. Salonda bir anda tansiyon yükselirken, bazı müştekiler sanığa bağırarak sinkaflı sözler sarf etti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, güvenlik güçlerinden bağıran kişilerin salondan çıkartılmasını istedi.

Avukat ve sanığı karşılıklı diyaloğa girmemeleri yönünden uyaran Giray, başka bir soruya geçilmesini isteyerek tartışmaya son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.