TTB’den İran’daki koronavirüse ilişkin açıklama: Aktif önlem alınsın

TTB’den İran’daki koronavirüse ilişkin açıklama: Aktif önlem alınsın

TTB, İran’da 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüse dair “Aktif önlem alınsın” çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İran’da şimdiye kadar 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, komşu ülke İran’da vakaların yerli olmasının Türkiye’de de endişeye yol açtığı belirtilerek, "Her ne kadar İran, söz konusu hastalık açısından endemik bir ülke olmasa da ölümlerin görülmesi İran’da çok sayıda enfekte kişi olduğu şüphesini doğurduğundan bir takım ciddi önlemlerin alınması gerekmektedir” denildi.

5 ÖNERİ

Sağlık Bakanlığı’na, koronavirüs ile ilgili yapılan çalışmalarda daha aktif önlem alınması çağrısı yapılan açıklamada, şu önerilere yer verildi:

"* İran’a gidiş gelişlerde kontrollü bir geçiş sağlanmalıdır (sınır kapıları, havayolu). İran’a gidip gelen, ateş ve hastalığın diğer belirtilerine sahip olan kişilerin izolasyonu gerekmektedir.

* Sağlık çalışanlarına yönelik koruma önlemlerine öncelik verilmeli ve bu çalışmalar Sağlık Bakanlığı eliyle yönetilmelidir (hastane yönetimlerine bırakılmamalıdır).

* Hasta kişilerin bakımı sırasında özellikli işlemler yapılacağı zaman kullanılması şart olan N95 maskelerinin ve rutin sağlık bakımında kullanılması önerilen tıbbi maskelerin piyasada tükenmesi, maskeleri kullanması gereken riskli grupların ve özellikle sağlık çalışanlarının maskeye ulaşamaması ile sonuçlanabilir. Bu durumu önlemek için Sağlık Bakanlığı eliyle sağlık çalışanlarına maske temin edilmelidir.

* Toplumda yaygın olarak gözlenen tıbbi maske kullanımı hastalığın bulaşmasını önlemeyeceği gibi ayrıca risk oluşturduğunu belirtmeliyiz. Bunun nedeni aynı maskenin birden çok kullanılması ve bu maskelerin enfeksiyon odağı haline gelmesidir.

* Sağlık Bakanlığı tarafından üretilen mevcut bilgi materyalleri yerel yönetimlerin de sürece katılımıyla toplumun her kesimine yaygınlaştırılmalıdır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.