TTB kriz masası kurdu

TTB kriz masası kurdu

TTB, deprem bölgelerindeki sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için, durumu acil olmayan hastalara hastanelere başvurmaması çağrısı yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu ve TTB Merkez Konseyi, Maraş’taki depreme dair bilgi notu paylaştı.

TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu ve tabip odalarınca kriz masası kurulduğunu açıklayan TTB, heyetlerinin halk sağlığı altyapısına ilişkin çalışmalar yürütmek üzere bir program kapsamında bölgede görev yapacaklarını duyurdu.

AFAD’ın açıklamasına göre, saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi. Saat 13.00 itibariyle yapılan açıklamaya göre, 10 ilde 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 385 kişi yaralandı. 

13 milyondan fazla kişi etkilendi

Depremin hemen ardından alınması gereken önlemleri şöyle sıraladılar:

“Deprem bölgesinde yurttaşlara, gerek can güvenlikleri gerekse de arama-kurtarma-sağlık çalışmalarının etkililiği için hasarlı-riskli yapılara girmeme ve uzak durma; zorunlu olmadıkça özel araçlarını ve cep telefonlarını kullanmama çağrısını yineliyoruz.

Deprem bölgelerindeki sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için, durumu acil olmayan hastaların hastanelere başvurmaması çağrısını yapıyoruz.

Yıkımın en fazla nerelerde olduğunun bilinmesi yardımın öncelikle nereye gönderileceği açısından önem taşıdığı için afetin nereleri ve yaklaşık ne kadar nüfusu etkilediği belirlenmelidir. 13 milyondan fazla insanımızın mevcut afetten doğrudan etkilendiğini tahmin etmekteyiz.”

Beslenme, barınma, ısınma, güvenlik

Afet sırasında ve hemen sonra yapılacak çalışmaları da önem ve öncelik sırasına göre şöyle çıkladılar:

  • Afete uğrayan bölgenin ve etkilenen nüfusun belirlenmesi,
  • Enkaz kaldırma, kurtarma ve yıkıntının temizlenmesi,
  • Afetzedelerin beslenmesi,
  • Afetzedelerin barındırılması ve ısıtılması,
  • Ulaşım ve haberleşmenin sağlanması,
  • Emniyet ve güvenliğin sağlanması,
  • Koruyucu hekimlik ve çevre sağlığı hizmetleri,
  • Tıbbi bakım.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.