TTB: Hekimlik Andı ortak ve bağlayıcıdır

TTB: Hekimlik Andı ortak ve bağlayıcıdır

TTB, Sakarya Üniversitesi tarafından sansürlenen Hipokrat Yemini'ne ilişkin, "Cenevre Bildirgesi tüm hekimler için ortak ve bağlayıcıdır. Hekimlik Andı bildirgeye uygun okunmalıdır” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini’nden “cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılamayacağına” yönelik bölümün çıkarılmasına tepki gösterdi.

TTB, Hipokrat Yemini’nin Cenevre’de yapılan Dünya Tabipler Birliği’nin genel kurulunda alınan bir karar olduğu ve tüm hekimler için bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: "Önümüzdeki günlerde yapılacak olan mezuniyet törenlerinde Hekimlik Andı’nın Cenevre Bildirgesi’ne uygun olarak okunması gerektiğini hatırlatıyor tüm akademisyen ve üniversitelerimizin hekimlik değerlerimize sahip çıkacağına inanıyoruz. Cenevre Bildirgesi tüm hekimler için ortak ve bağlayıcıdır: Hekimlik Andı Cenevre Bildirgesi’ne uygun okunmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.