TSK'de geniş kapsamlı 'FETÖ' operasyonları

TSK'de geniş kapsamlı 'FETÖ' operasyonları

'TSK'deki FETÖ' yapılanması' iddiasıyla İstanbul, Ankara ve Çanakkale merkezli üç ayrı soruşturma başlatıldı. Konya ve İstanbul'da sivillere yönelik de FETÖ operasyonu başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ‘FETÖ’nün TSK’deki yapılanmasında yer aldıkları’ iddiasıyla 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara’daki kapsamında da, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 32’si muvazzaf 36 askerle 1 ‘mahrem imam’ hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu sabah ayrıca Çanakkale merkezli 15 ilde ‘ askeri mahrem yapılanması’ soruşturması başlatıldı. 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda ise ByLock’u kullandığı tespit edildiği öne sürülen 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya merkezli soruşturma kapsamında da ‘TSK içerisine yerleştirdiği askeri personele mahrem imamlık’ yaptıkları iddiasıyla 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 26 ilde belirlenen adreslere baskın yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.