TSK: Helikopterle ilgili inceleme devam ediyor

TSK: Helikopterle ilgili inceleme devam ediyor

Çukurca'da askeri helikoptere düzenlenen saldırı hakkında TSK açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde saldırıya uğrayan helikopterler ilgili açıklama yaptı. Roketlerden birinin helikopterin yakınında patladığı ve yaralanan olmadığı belirtildi.

Çukurca’da Güven Dağı’ndaki üs bölgesine iniş yapmaya çalışan Skorsky tipi helikoptere, dün akşam saat 21.00’da roketli saldırı düzenlendi.

TSK’den yapılan açıklamada, “Helikopterimize atılan ve isabet etmeyen roketlerden birisi helikopterin kuyruk rotorunun alt tarafında patlamış; bunun sonucunda mecburi iniş yapan helikopterimizdeki görevli tüm kahraman silah arkadaşlarımız bölgeye sevk edilen diğer helikopterlerce tahliye edilmiştir. Yaralı personelimiz bulunmamaktadır” denildi.

Saldırının ardından bölgeye insansız hava araçları ve takviye birlikler gönderildiği aktarılan açıklamada, PKK’lilerin bulunması için bölgede harekat başlatıldığı belirtildi. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti’nin incelemelerinin ise sürdüğü kaydedildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.