Trump, Şara ile telefon görüşmesi yaptı

Trump, Şara ile telefon görüşmesi yaptı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde Haseke’ye yönelik askeri hareketliliğin durdurulmasını istediği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Görüşme, Geçiş hükümetine bağlı güçlerin SDG’nin kontrolündeki Haseke yönünde ilerlediği bir sırada yapıldı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan görüşme özetinde, “Kürt halkının haklarının Suriye devleti çerçevesinde güvence altına alınması gerektiği” vurgulanırken, tarafların IŞİD’e karşı iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldığı ifade edildi. Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Trump’ın telefon görüşmesinin, Şara ile SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi arasında ateşkes ve entegrasyon başlıklarının ele alındığı temasların hemen ardından gerçekleştiği bildirildi. Görüşmelerde taraflar arasında özellikle Haseke’nin kontrolü konusunda görüş ayrılıklarının sürdüğü aktarıldı.

Öte yandan sahada çatışmaların devam ettiği, Suriye Arap Ordusu’nun Şeddadi’de sokağa çıkma yasağı ilan ettiği belirtildi. SDG ise Rakka’nın kuzeydoğusundaki El-Aktan Cezaevi yakınlarında yaşanan çatışmalarda 9 mensubunun hayatını kaybettiğini, 20’sinin yaralandığını açıkladı.

ABD Konsolosluğu önünde protesto

Pazar günü ilan edilen anlaşma ve ABD’nin tutumu, bölgede ve Kürt kamuoyunda eleştirilere neden olurken, Erbil’de ABD Konsolosluğu önünde protesto düzenlendiği bildirildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.