Trump'tan Macron'un eşine: Çok formdasınız!

Trump'tan Macron'un eşine: Çok formdasınız!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'a söylediği sözler ortalığı karıştırdı. Trump Brigitte Macron'a "Çok formdasınız" dedi, sosyal medya "Mide bulandıcı" yorumlarıyla doldu taştı.

Seçim kampanyasından bu yana cinsiyetçi açıklamalarıyla tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump, bu kez Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’a söylediği sözlerle tartışma yarattı. Trump’ın Brigitte Macron’a “Çok formdasınız” demesi sosyal medyada tepki çekti.

Söz konusu diyalog, Trump’ın ilk resmi Fransa ziyareti sırasında, Macron çiftinin eşi Melania ile kendisini Napoleon Bonaparte gibi Fransa tarihinin önde gelen isimlerinin mezarlarının bulunduğu Hotel des Invalides’de gezdirmesinden sonra yaşandı. Trump önce 64 yaşındaki Brigitte Macron’a “Çok formdasınız” dedi. Ardından bizzat Emmanuel Macron’a dönerek “Çok formda” sözlerini tekrarlama gereği duydu. En sonda da, “Güzel” dedi. Brigitte Macron’un verdiği yanıtsa görüntülerde net değil.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Kameralara an be an yanısyan bu anlar, sosyal medyada tepki çekti. Birçok kullanıcı ABD Başkanı’nın sözleri için ‘çirkin ve uygunsuz’ yorumunu yaptı. Bir kullanıcı “Bay Trump, kadınlar durduk yere sizin onların vücutlarıyla ilgili ne düşündüğünüzü duymak istemez. Bu mide bulandırıcı ve son derece uygunsuz” derken, bir diğer kullanıcı da “Macron’a dönüp bir kez daha ‘O çok formda’ demesi daha da tuhaf” mesajını paylaştı.

Beyaz Saray ilgili sorulara yanıt vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.