Trump'a 'adaleti engelleme' soruşturması

Trump'a 'adaleti engelleme' soruşturması

ABD Başkanı Donald Trump hakkında ‘adaletin işleyişini engelleme’ suçlalamasıyla soruşturma açıldığı iddia edildi.

Washington Post gazetesi, Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki Rusya soruşturmasına son verilmesi için yargıya baskı yapmaya çalışmakla suçlandığını yazdı.

Söz konusu soruşturmada, Trump’ın 2016’daki seçim kampanyası süresince Rusya’yla ilişkileri araştırılıyor. Bugüne dek hep Rusya’nın faaliyetlerini incelendiği soruşturmanın ilk kez doğrudan Trump’a yönelmesi ‘önemli bir dönüm noktası’ olarak niteleniyor.

Washington Post’a göre, Rusya soruşturmasının başına FBI tarafından özel olarak getirilen eski FBI Başkanı Robert Mueller, üç üst düzey yöneticinin ifadesini alacak. Gazete, adını açıklamak istemeyen yetkililere dayanarak, üç üst düzey yöneticinin ifade vermeyi kabul ettiğini yazdı.

Trump cephesiyse tepkili. ABD Başkanı’nın avukatı Marc Kasowitz, FBI’ın Washington Post’a bu bilgiyi sızdırması için “Kabul edilemez ve yasa dışı” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.