Trump ve Erdoğan Libya'yı görüştü

Trump ve Erdoğan Libya'yı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Erdoğan'a "Yabancı müdahalelerin Libya'daki durumu karmaşık hale getirdiğini" söylediği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Irak’ta ABD Bağdat Büyükelçiliği’nin basılmasının da gündeme geldiği aktarılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta Amerikan güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirterek ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemlerin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti” denildi.

Erdoğan ve Trump’ın iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda anlaştığı belirtilen açıklamada, “Bölgesel meselelerinin çözümünde diplomasinin önemini vurgulayan Erdoğan ve Trump, ikili ilişkilerde ise birlikte kazanmak için iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı” ifadeleri kullandı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley de, Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Trump’ın yabancı müdahalenin Libya’ki durumu karmaşık hale getirdiğini söylediği aktaran Gidley, açıklamasında, “İki lider ikili ve bölgesel meseleleri ele aldı. Başkan Trump, yabancı müdahalelerin Libya’daki durumu karmaşık hale getirdiğine işaret etti. İki lider ayrıca Suriye’nin İdlib kentinde sivillerin korunması amacıyla tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.