Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

Suriye'nin kuzeyindeki ABD askerlerinİ tamamen çekme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye yönelik yaptırım söylemini tekrarlayarak “Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor” ifadelerini kullandı.

Trump attığı tweette “Brian Kilmeade (Fox TV spikeri) tümüyle yanılıyor. 200 yıldır birbiriyle savaşan haklar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa’nın kendi IŞİD esirlerini almak için bir şansı vardı, ama bedelini ödemek istemediler. ‘Bırak ABD ödesin’ dediler…” dedi.

“Kürtler bazı IŞİD’lileri serbest bırakarak ABD’yi müdahil etmeye çalışıyor” diyen Trump, “Türkiye veya pek çoğunun geldiği yer olan Avrupa, onları kolaylıkla yeniden yakalar, ama çabuk hareket etmeleri lazım. Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar bitecek!” ifadelerini kullandı.

Trump, “ABD’nin orada kalmasını isteyenler, bizi Ortadoğu’ya sokanlar” diyerek devam etti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.