TRT'de Gezi soruşturması

TRT'de Gezi soruşturması

Gezi direnişinde sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle TRT'nin 15 çalışanı hakkında başlatılan soruşturmanın sonucunda 2 kişinin işine son verilirken, 1 kişiye ise para cezasına verildi.

İSTANBUL - TRT'nin Gezi direnişinin ardından 15 çalışanı hakkında Gezi eylemleriyle ilgili sosyal medyadaki paylaşımları ve Başbakan'a hakaret ettikleri iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın sonucunda 2 kişinin işine son verilirken, 1 kişiye ise para cezasına verildi. Kurum müfettişlerinin soruşturmayı tamamlamasının ardından bir çalışan hakkında Gezi eylemlerinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımları gerekçe göstererek, "Sokak gösterilerinde yönlendirmede" bulunduğu sonucuna varıldı. Bayram tatilinin hemen ardından verilen fesih kararının ardında işten çıkarılan çalışanlar bayramdan önce aldıkları maaşlarını da geri ödemek zorunda bırakıldı.

Konuyla ilgili Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada, işten çıkarılan çalışanların sosyal ağlardaki paylaşımlarıyla "yasa dışı sokak gösterilerinde yönlendirmelerde bulunduğu" suçlamasının hukuki dayanaktan yoksun olduğuna dikkat çekilerek, "TRT yönetimi burada hem polis, hem savcı, hem de hakim rolüne girerek kişilerin sosyal hesaplarını kanunsuz bir şekilde incelemeye almış, bununla ilgili suçlamalarda bulunarak soruşturma başlatmış ve cezayı kesmiştir. Burada hem kişisel verilerin korunması ilkesinin hem de ifade özgürlüğünün ihlal edildiği açıktır" denildi. Açıklamada "TRT yönetimini sadece bir siyasi partinin görüşlerine göre değil, tüm kamuoyunun ihtiyacı olan haber alma hakkını gözeterek yayın yapmaya ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz" diye belirtildi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.