TRT yine şaşırtmadı: AKP'ye 1 saat 20 dakika HDP'ye 15 dakika

TRT yine şaşırtmadı: AKP'ye 1 saat 20 dakika HDP'ye 15 dakika

Cumhurbaşkanlığı seçimleri dönemindeki yayın ihlalleri ve yandaş tutumu nedeniyle YSK tarafından 7 kez yayın durdurma cezası alan TRT, yanlı ve özellikle HDP'ye karşı ayrımcı tutumunda ısrar ediyor.

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu seçim döneminde yayıncıların uyması gereken kurallarla ilgili olarak 4 Mart 2015'te yayın ilkelerini içeren 290 sayılı kararı yayınladı. Kararda, TRT ile özel radyo ve televizyon kuruluşlarından yayınlarında "Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun davranmaları, tek yönlü ve taraf tutan yayınlar yapmamaları, yayınlarında demokratik kurallar çerçevesinde siyasi partiler arasında fırsat eşitliğini sağlamaları" istendi.

Yayıncılar açısından bir zorunluluk olan bu kurallar en başta TRT tarafından ihlal ediliyor. Seçim beyannamesi konuşmalarını canlı olarak yayınlayan TRT Haber, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 1 Saat 20 dakika, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 saat 17 dakikalık süre ayırırken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın konuşmalarına ise sadece 15 dakika yer verdi.

TRT Haber HDP'ye karşı izlediği bu ayrımcı tutum nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayınladığı, seçim döneminde yayıncıların uyması gereken kurallar arasında yer alan "siyasi partiler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması" ve "tarafsızlık" ilkelerini ihlal etti. İhlalin YSK gündemine gelmesi bekleniyor. 

TRT'nin taraflı tutumu Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde TRT programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından ince bir dil ile eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.