Trabzonlular kamulaştırma kararını protesto etti

Trabzonlular kamulaştırma kararını protesto etti

Beşikdüzü ilçesi Ambarlı Mahallesi yurttaşları, evleri, tarlaları ve fındık bahçelerinin OSB için kamulaştırılmak istenmesine tepki göstererek, mücadele vurgusu yaptı.

Anbarlı Çevre Dostları Platformu, Trabzon Beşikdüzü ilçesinde kurulmak istenen organize sanayi bölgesinin (OSB) 3. etabı için Anbarlı Mahallesi'ne yönelik çıkan acele kamulaştırma kararına karşı ilçe merkezinde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada, "Ambarlı benimdir, Ambarlı için kararı ben veririm", "Vatanımda topraksız, evsiz kaldım" ve "Evime, çayıma, fındık bahçeme dokunma" dövizleri taşındı.

Anbarlı Çevre Dostları Platformu adına konuşan platform sözcüsü Kemalettin Küçükyılmaz, yapılacak kamulaştırmaya rızaları olmadığını, topraklarını terk etmeyeceklerini vurguladı. Konuyu yargıya taşıyacaklarını aktaran Küçükyılmaz, "Bu kamulaştırma bizi, evimizi, barkımızı toprağımızı, hatıralarımızı komşularımızı terk etmeye mecbur bırakan bir uygulamadır ve bizim buna rızamız yoktur. Kendi vatanımızda topraksız kalacağız. Buna da rızamız yoktur. Kamulaştırma yapılacak olan bölgenin büyük bölümü tarım alanı ve proje ciddi çevresel sorunlara neden olacak. Tarımla uğraşan mahalle halkının toprakları elinden alındığında ekonomik bir yıkımlar karşı karşıya kalacaklar" ifadelerini kullandı.

'KARARA KARŞIYIZ'

"Bir gün kapıya dayanıp evinizin ederini, toprağınızın bedelini hesabınıza yatırdık, alın ve buraları terk edin, denildiğinde rızamız olmayacaktır" diyen Küçükyılmaz, "Anbarlı Mahallesi halkı olarak, çevrenin korunması ve toplumun refahının sağlanması adına organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilgili karar sürecine dahil edilmeyi talep ediyoruz. Çevresel zararların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması, toplumun sağlığı ve doğal çevrenin korunması adına hayati öneme sahiptir. Sonuç olarak atalarımızdan miras aldığımız, torunlarımıza emanet edecek olduğumuz bu verimli tarım ve orman arazilerinin bölge sakinlerini hiçe sayarak kamulaştırılmasına karşıyız" diye belirtti.

MAHALLELİ: GİDECEK YERİMİZ YOK

Ardından konuşan mahalleli Asiye Çolak, "Bu kararı kabul etmiyoruz. Bir evimiz, bir toprağımız var, onlar da giderse dışarıda kalacağız. Babamdan kalan toprağı, meyveleri vermek istemiyorum" dedi.

Evi istimlak edilecek yurttaşlardan Gürol Küçükyılmaz da şunları söyledi: "Bahçemizi, tarım alanımızı elimizden almak istiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. OSB'nin müsait olan başka alanlara kaydırılmasını, tapulu alanlarımıza girilmesini istemiyoruz. Evleri istimlak edilecek insanların başka yerde bir karış toprağı yok. 'Paranı al, git' diyorlar. Nereye gideceğiz, öyle bir imkan yok. Buradan giden topraksız kalır."

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.