Toplu taşıma zammına tepki: "Öğrencilerimize 7 TL harçlık veremiyoruz"

Yüksekova’da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 80’lik zam ile ilgili konuşan yurttaşlar ‘’öğrencilerimize 7 TL harçlık veremiyoruz’’ diyerek tepki gösterdi, ilçede hizmet veren belediye otobüslerine ise talep arttı.

Yüksekova'da S.S 3 No’lu Şehiriçi ve Toki Kooperatifi tarafından şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapılması tepkiyle karşılandı. 6 Aralık’ta yapılan zamla birlikte 5 TL olan yetişkin ücreti 9 TL’ye, 4 TL olan öğrenci ücreti 7 TL’ye yükselmiş, gelen tepkilerin ardından ücretlerde 1’er TL indirime gidilmişti. 

Zamda indirime gidilmesine rağmen yurttaşlar, servislerin hat mesafesinin kısa olmasına rağmen ücretlerin çok yüksek olduğunu ve kooperatifin ücretleri uygun bir düzeye indirmesi gerektiğini dile getiriyor. 

Kooperatif tarafından yapılan zam açıklamasından sonra Yüksekova Belediyesi halk otobüslerine talep artarken, belediye tarafından halk otobüslerinin ücretleri; yetişkin 2 TL öğrenci 1 TL olarak açıklandı. 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZE 7 TL HARÇLIK VEREMİYORUZ’’  

Kentte yaşayan ve 5 öğrenci okutan İbrahim Özeken ‘"Bu öğrenciler nasıl gidip gelecekler siz düşünün. Bu zammı çok abartılı görüyorum bizim halkımız buna layık değildir. Bu memleket sahipsiz mi? Halkımıza yazıktır. İnsanlarımızın evinde ekmek yok, 9 lira yol parası verecek. Bu nasıl olacak bu memleket bu kadar sahipsiz mi? Seferler zaten kısa 20 lira gidip geliyor 1 litre mazot yakmıyor ki. Zam olur, 5 lira olsun ,bir öğrenciden 7 lira almak öyle kolay mıdır? Zaten 7 lira harçlık veremiyoruz bir de 7 lira yol parası mı vereceğiz? Bu halka yazık gerçekten yazık’’ dedi. 

‘’BU ZAM YOKSULLARA YAPILMIŞTIR’’

Şu an yıkılma riski taşıyan ve AFAT tarafından boşaltması istenen bir evde yaşadığını ancak ekonomik imkansızlıklar yüzünden başka bir eve geçemediğini söyleyen Abduhekim Kaval, ise ‘’Bu zam yoksullara yapılmıştır. Bu mesafe için 8 TL çok fazla. 1 lira daha zam yapsalardı ama 8 TL çok fazla. Kaymakamdan bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz’’ dedi. 

‘’PROTESTO EDİYORUZ ZAM GERİ ALINSIN’’

Zamdan sonra özel toplu araçlarını kullanmadığını dile getiren İskender Durna, "Halk otobüsü bekliyorum. Özel toplu araçlarını protesto ediyorum zammın geri alınmasını istiyorum. Belediye servisi 2 TL’ye çalışabiliyor diğerleri neden 5 TL’ye çalışamıyor?" dedi. 

9f9b7983-0524-40eb-9586-d2e2fd51fd9d.jpg

Bir saat bile sürse halk otobüsünü bekleyeceğini dile getiren Fahrettin Akkurt ise kendisi gibi birçok insanın uygun olduğu için belediye otobüsü beklediğini dile getirerek zammın geri alınmasını istedi. 

Yine özel toplu taşıma araçlarını kullanmayan başka bir yurttaş da zammın çok yüksek olduğunu halkın bu zam karşısında halkın zorluk çektiğini dile getirerek ‘’belediye otobüsleri 2 TL alıyor zam gelse 3 TL olacak yine de belediye otobüslerini kullanacağız’’ dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum