TOKİ'den tapu uyarısı: Son 30 gün

TOKİ'den tapu uyarısı: Son 30 gün

TOKİ, borcunu bitirmesine rağmen tapusunu üzerine almayanlara 30 gün süre verdi. Süre sonunda tapusunu almayanlar hakkında hukuksal işlem başlatacağını duyurdu.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ilgili bankalar aracılığıyla "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" karşılığı satın alınmış, borcunun bitmesine rağmen tapu kaydını üzerine almayan vatandaşların, tapu devir işlemlerini 30 gün içinde tamamlamaları gerektiği bildirildi.Devir işlemlerini verilen tarih içerisinde tamamlamayan vatandaşlara, gerekli hukuksal işlemlerin başlatılacağına yönelik SMS ve posta yolu ile uyarı yazısı gönderildiği belirtildi.

Kendilerini tapu merkezi gibi tanıtarak dolandırıcılık yapmaya çalışan kişilere karşı da uyarıda bulunan TOKİ'den şu açıklama paylaşıldı:

"İdaremize gelen birçok şikâyette 0531 678 61 …. nolu telefon üzerinden arandıklarını ve arayan şahsın kendisini tapu merkezi olarak tanıttığı; tapu işlemlerini başlattıklarını ve vereceği iban numarasına para yatırmaları halinde işlemin tamamlanabileceği yönünde telefonlar aldıklarını beyan etmişlerdir. İdaremizce İlgili telefon numarası üzerinden yasal işlem başlatılacaktır.

İdaremizce tapu devir işlemleri, Banka Şubeleri aracılığıyla yürütülmekte olup; telefon veya SMS ile iletişime geçilerek IBAN/hesap numarasına para yatırılması İdaremizce istenmemektedir. Gelen telefon/SMS'lere itibar edilmemesini önemle rica ederiz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.