TOKİ'de yağış nedeniyle çatısı damlayan bina bu hale geldi

TOKİ'de yağış nedeniyle çatısı damlayan bina bu hale geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün geceden beri devam eden yoğun yağışlar, çatıları arızalı olan binalarda sızıntıya yol açtı. Pizok TOKİ'de bir binadan çekilen fotoğraflar durumu gözler önüne serdi.

Yüksekova Pizok bölgesinde bulunan TOKİ'lerin 3. bölgesinde yer alan tip 1-1 binasında oturan vatandaşlar, çatılarından sızan yağmur suyu nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Bina sakinlerinden Nusret Aykanat, dördüncü katta olmasına rağmen evinin içine su girdiğini belirtti. Yağmurun duvarları ıslattığını ve elektrik tesisatının tehlike saçtığını dile getiren Aykanat, TOKİ yönetimiyle görüştüklerini ancak sorunlarının çözümü konusunda yeterli yardım alamadıklarını ifade etti.

Aykanat, evlerinin sızan su nedeniyle zarar gördüğünü ve Yüksekova'nın deprem bölgesi olması sebebiyle çatılardan akan suyun bina kolonlarına da zarar verme ihtimalinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Binada ıslanan tavan ve duvarları görüntüleyen Aykanat, fotoğrafları Yüksekova Haber ile paylaştı. Fotoğraflarda asansörlerin önüne tavandan damlayan sular için bırakılan kovalar dikkat çekerken Aykanat, çatıların düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak yetkililerden destek istiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
  • Yüksekova Esenyurt / 09 Nisan 2024 19:55

    Yüksekova halkı TOKİ yönetimine daire başı 500 TL verdi.. yönetim çatilari yenileyeceğiz dediler..her blok 28 daire bulunur.28 daire 500 TL verdiler... bu para nerde...? tokileri belediye yönetilsin.vurgunculara vereceğimiz aydatları belediye kalsın..memleketi de kalkindirmasi olur.

    Yanıtla (0) (0)
  • Yüksekova Esenyurt / 09 Nisan 2024 19:49

    TOKİ yönetimine daire başı 500 TL halk verdi.çatilar yenilenecek dediler...28 daire 500 TL verdiyse bu para nerde..

    Yanıtla (0) (0)
  • gever / 09 Nisan 2024 04:26

    bu tokileri bir milyona satıyorlar bide Allah kabul etmesin bu zulmü

    Yanıtla (0) (0)
  • Toki kiracısı / 08 Nisan 2024 21:36

    Aidatları vermeyin yaparlar. Aidatları niye ödüyorsunuz. Bizim binada sıkıntı oldu kimse aidat ödemedi anında yaptılar eksikleri

    Yanıtla (1) (0)
  • kestaneci / 08 Nisan 2024 20:49

    para toplamaya iyi geliyorlar ama.

    Yanıtla (1) (0)