TOKİ'de yağış nedeniyle çatısı damlayan bina bu hale geldi

TOKİ'de yağış nedeniyle çatısı damlayan bina bu hale geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün geceden beri devam eden yoğun yağışlar, çatıları arızalı olan binalarda sızıntıya yol açtı. Pizok TOKİ'de bir binadan çekilen fotoğraflar durumu gözler önüne serdi.

Yüksekova Pizok bölgesinde bulunan TOKİ'lerin 3. bölgesinde yer alan tip 1-1 binasında oturan vatandaşlar, çatılarından sızan yağmur suyu nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Bina sakinlerinden Nusret Aykanat, dördüncü katta olmasına rağmen evinin içine su girdiğini belirtti. Yağmurun duvarları ıslattığını ve elektrik tesisatının tehlike saçtığını dile getiren Aykanat, TOKİ yönetimiyle görüştüklerini ancak sorunlarının çözümü konusunda yeterli yardım alamadıklarını ifade etti.

Aykanat, evlerinin sızan su nedeniyle zarar gördüğünü ve Yüksekova'nın deprem bölgesi olması sebebiyle çatılardan akan suyun bina kolonlarına da zarar verme ihtimalinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Binada ıslanan tavan ve duvarları görüntüleyen Aykanat, fotoğrafları Yüksekova Haber ile paylaştı. Fotoğraflarda asansörlerin önüne tavandan damlayan sular için bırakılan kovalar dikkat çekerken Aykanat, çatıların düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak yetkililerden destek istiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum