YÜTSO: TIR geçiş belgeleri verme yetkisi artık bizde

YÜTSO: TIR geçiş belgeleri verme yetkisi artık bizde

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esendere Sınır Kapısı için geçiş belgelerine ait işlemleri yürütmek için onay aldıklarını duyurdu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından tır geçiş belgesi verme yetkisi ile ilgili yapılan açıklamada, "Esendere Gümrük kapısında ihracatı canlandırmak ve diğer bölgelerden de geçişleri bölgemize çekmek için Yüksekova TSO geçiş belgelerine ait işlemleri yürütmek için onay almış bulunmaktadır. Geçiş belgelerinin hem bölgeye hem de YÜTSO'ya olumlu yönde çok büyük katkısı olacaktır. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalar başlatılacak olup YÜTSO üyelerine daha verimli ve kaliteli hizmet vermeye devam edecektir" denildi.

Yüksekova TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurahman Pınar ise konuyla ilgili açıklamasında; "Esendere Gümrük Kapısının Ticaret Bakanlığının Doğu Anadolu ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünün 19.07.2019 tarih ve 29101939-166.01 sayılı yazısıyla Yüksekova Gümrük Müdürlüğü yetkileri A kategorisine alınmıştır. İthalat yetkileri artmış sınır kapımızın aktif olması için üyelerimizin geçiş belgelerini odamızdan almaları hem oda açısından hem de ilçemiz açısından olumlu gelişmeler yaratacaktır’ Talebimizi 2020 yılının Ocak ayında Birliğimiz TOBB'a iletmiştik. Girişimcilerimiz sonucunda Esendere sınır kapısından çıkış yapacak araçlara güzergâh ülkelerine ait geçiş belgesi dağıtım işlemelerinin odamızca yürütülmesi için onay almış bulunmaktayız. YÜTSO olarak İlklerin adresi olmaya devam edeceğiz. Yüksekova’mıza hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum