Times: Küresel canlanma zayıf

Times: Küresel canlanma zayıf

Financial Times, AB ve Jopan ekonomilerinin büyüme umutlarının artık bir kenara bırakıldığını ve son ekonomik verilerin, küresel canlanmanın zayıf olduğunu gösterdiğini kaydetti.

İngiltere'nin önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times, AB ülkeleri ve Japonya'ya ilişkin son ekonomik veriler üzerinden bir analizi sayfalarına taşıdı. Haberde, Euro bölgesi ve Japon ekonomilerinin büyüme umutlarını artık bir kenara bırakıldığı belirtildi. Habere göre, bunun nedeni son verilerin zayıflayan ihracatla birlikte büyümenin yılın ikinci yarısında yüksek olmayacağına işaret etmesi. Haberde, son verilerin küresel canlanmanın da zayıf olduğuna işaret ettiğine dikkat çekiliyor. 

Haberde, bir ekonomi uzmanı da Euro bölgesindeki durumun neredeyse durgunluğa işaret ettiği ve deflasyon riskini gündeme getirdiği yorumuna yer veriliyor. 

Haberde, 2013 yılının ikinci yarısının önde gelen ekonomilerin yeniden büyümeye başlayacağı dönem olarak lanse edildiği hatırlatılıyor. Ancak son veriler, bu tahminlerin doğru çıkmadığını gösteriyor. 

Haberde, Euro bölgesinin yeniden yavaşlamaya girmesinin, yılın başında bu bloğun 18 aylık resesyondan çıkmasının yarattığı olumlu havayı dağıttığı değerlendirmesi yapılıyor. 

Financial Times, özellikle Fransa'nın performansının zayıflığının dikkat çekici olduğuna işaret ederek, Euro bölgesinin geleceğine ilişkin kaygıların arttığını kaydediyor.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.